252 лица са задържани по акцията Бяло срещу наркоразпространиението, която

...
 252 лица са задържани по акцията Бяло срещу наркоразпространиението, която
Коментари Харесай

Над 250 задържани по акцията Бяло, образувани са и 220 бързи досъдебни производства

 252 лица са арестувани по акцията " Бяло " против наркоразпространиението, която тече от през вчерашния ден на територията на цялата страна. Това заяви на брифинг основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Петър Тодоров.

" След моя заповед от 0:00 часа тече профилирана полицейска интервенция на територията на цялата страна по линия на наркотични субстанции. До момента, по данни от към 8 часа сутринта, са арестувани 252 лица и са формирани 220 бързи досъдебни производства. Проверени са стотици адреси, на които се правят процесуално-следствени дейности ", съобщи основен комисар Тодоров. 

Той разкри още, че са открити 10 лаборатории и оранжерии за произвеждане на наркотични субстанции.

" Продължава активността по профилираната полицейска акция, тъй че ще има и спомагателни данни по тематиката ", сподели още главният секретар на Министерство на вътрешните работи.

От думите му стана ясно, че на интервенцията, извършена тази заран от ГДБОП, се проверява група за трафик на незаконни мигранти.

" Работата по тази група, която е на едно относително високо равнище, продължи повече от 6 месеца. Към момента са арестувани 10 лица ", изясни Тодоров, като добави, че задържаните са престъпно проявени. Също по този начин са осъществени процесуално-следствени дейности на 11 адреса. 

" В работата по тази група сме употребявали и помощта на Европол, по тази причина детайлности за дейностите ще могат да ви бъдат изнесени от прокуратурата ", означи основният секретар на Министерство на вътрешните работи.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР